Logi sisse
Latest topics
November 2024
Esm | Teis | Kolm | Nelj | Reede | Laup | Püh |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Tuutori nurgake
+11
martin
Eda
Tormilind
Indrek
Tegelane
Pätu
Ainar
hedi
paula
Belfrost
Dan
15 posters
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3 • 1, 2, 3
Re: Tuutori nurgake
Vot seda ma ei oska öelda, seda tuleb küsida teise kahe tuutori käest.
Isiklikult endale ma genereerin ka tabeli moodi tunniplaani. Kasutades siis excelit või microsoft wordi
Isiklikult endale ma genereerin ka tabeli moodi tunniplaani. Kasutades siis excelit või microsoft wordi
Dan- Bioloogia Tudeng
- Postituste arv : 60
Registration date : 09/09/2008
ÕISis saab tunniplaani nt nii: Ainetele ja eksamitele registreerumine, kerid alla ja klõpsad nuppu "Minu tunniplaan/eksamiplaan", sealt uuri ise edasi
timps- Bioloogia Tudeng
- Postituste arv : 4
Registration date : 10/02/2009
veelkord suvepraktikumidest
2008 aastal sisseastunutel tõesti ei ole ette näha kohustuslikke suvepraktikume. Küll aga need kes vaimusilmas on kaalunud ja vaadanud oma õppekava ning oma valikuid selles, siis need, kes on otsustanud võtta bioloogia valikmooduli (biogeograafia, looduskaitse bioloogia, loodus- ja keskkonnakaitse peavad läbima ka maateaduste aluste välipraktikumi.
Nagu ma olen aru saanud, siis alates meie lennust tuleb ka valikainete puhul jälgida, et mingisugune valikainete moodul saaks läbitud täies mahus ja alates sellest lennust ei kehti bio-geo teaduskonna reegel "valikaine=vabaaine" (ehk ise tead, mida valid, peaasi, et AP-d täis saad). Parandage mind kui ma eksin.
Käisin täna dekanaadis küsimas maateaduste praktikumi kohta. Hetkel ei ole küll võimalik ainele registreeruda, kuid õige pea (või siis mitte niipea) see võimalus avaneb ja ikkagi ka sel suvel toimub välipraktikum (küll ainult ekskursiooni näol). Mina igatahes soovitaksin kõigil, kel vähegi võimalik ja suvel aega, see aine valida. Ma kujutan ette, et ekskursioon tuleb välja väga eksprompt, lahe ja samas hariv.
Nagu ma olen aru saanud, siis alates meie lennust tuleb ka valikainete puhul jälgida, et mingisugune valikainete moodul saaks läbitud täies mahus ja alates sellest lennust ei kehti bio-geo teaduskonna reegel "valikaine=vabaaine" (ehk ise tead, mida valid, peaasi, et AP-d täis saad). Parandage mind kui ma eksin.
Käisin täna dekanaadis küsimas maateaduste praktikumi kohta. Hetkel ei ole küll võimalik ainele registreeruda, kuid õige pea (või siis mitte niipea) see võimalus avaneb ja ikkagi ka sel suvel toimub välipraktikum (küll ainult ekskursiooni näol). Mina igatahes soovitaksin kõigil, kel vähegi võimalik ja suvel aega, see aine valida. Ma kujutan ette, et ekskursioon tuleb välja väga eksprompt, lahe ja samas hariv.
martin- Bioloogia Tudeng
- Postituste arv : 21
Põhimõtteliselt avastasin, oma eileöises postituses ebaselgust. Mis ma tahtsin öelda, et seda maateaduste praksi on vaja neile, kes tahavad magistris jätkata ökoloogias ning elustiku kaitses, taime- ja seeneteaduses või zooloogias ja hüdrobioloogias
martin- Bioloogia Tudeng
- Postituste arv : 21
Mmm... Teil peaks kunagi ju eriala lisamoodulis 4AP jagu (suve/väli)prakse tulema, tõsi küll selliste eeldusainetega, et näevad rohkem 2. kursuse suveprogrammi moodi välja...
Mina olen ka nii aru saanud, et mooduleid peab tervenisti läbima (ise jaman hetkel KKT erialamoodulitega...brr), nii palju kui biogeogr järgi otsustada saab, siis on täitsa 10+ vähemalt meid, kes selle mooduli juba valinud
Ja alati võib vabatahtlikult sel suvel nt taimede tundmise välipraktikumi ja kevadel lindude oma võtta...
Mina olen ka nii aru saanud, et mooduleid peab tervenisti läbima (ise jaman hetkel KKT erialamoodulitega...brr), nii palju kui biogeogr järgi otsustada saab, siis on täitsa 10+ vähemalt meid, kes selle mooduli juba valinud
Ja alati võib vabatahtlikult sel suvel nt taimede tundmise välipraktikumi ja kevadel lindude oma võtta...
Krike- Bioloogia Tudeng
- Postituste arv : 76
Registration date : 11/09/2008
See Paula eksprompt suvepraktikumi mõte on väga hea. Ma usun, et meie seas on väga mitmekesiste teadmistega inimesi, kes suudavad neid samas mahus ka edasi anda kaaslastele nagu nt looduse tundmise prakxis vist oli. Samas on just esimese aasta praktikumide mõte, et just kursusekaaslasi sotsialiseerida või umbes nii (töö ja lõbu ikka koos). Panen ette minna Kesse laiule - uskuge mind see on elamus.
marraq- Postituste arv : 6
Registration date : 29/10/2008
26. märts Kapsamaarjapäev
Nii nüüd natuke ajaloost. 26. märtsil möödub 1254 aastat sellest kui meie maarahva kuningas Kalevipoeg esimest korda kokku puutus bioloogiaga. See oli see sama päev, millal ta raudmeestega võitles. Olles abitus seisus, sai ta abistava käe siililt, kes ütles ikka serviti, Kalevipoeg, ikka serviti. Lisaks sõjatarkusele sai ta ka teada, et tema kaaslased, kellega ta pidevalt tina tahtis panna ei olnud mitte laua alla joonud joodikud(nagu Kalevipoeg seda arvas) vaid harilikud koerad. Kalevipoeg kuulis ka esimest korda, milleks inimesed koeri kasutavad. Muidugi sai ta ka muud loodustarkust teada. Vot sellepärast ongi see päev nii tähtis.
Traditsioonid: Võõrastes kohtades magamine, elamine, söömine jne.(meie puhul loengus erinevad istekohad)see sümboliseerib Kalevipoja erinevaid peatuspaiku sel teekonnal ning väljendab ka segadust, mis teda põrgupõhjas ees ootas.
Sel päeval tuleb igale küsimusele vastata: Serviti, ikka serviti. See sümboliseerib siili tarkust.
Kolmandaks tuleb jätta ukse ette piima(meie puhul ülikooli ukse taha). See sümboliseerib Kalevipoja tänulikust siili vastu.
Antud lõik pärineb parun Ivan"Kassitapja" von Intschaiseni raamatust"Maarahhwa pörimused und targused"
Kõik Maarjad teevad kapsa pirukaid, vahvlid oleks ka toredad
Traditsioonid: Võõrastes kohtades magamine, elamine, söömine jne.(meie puhul loengus erinevad istekohad)see sümboliseerib Kalevipoja erinevaid peatuspaiku sel teekonnal ning väljendab ka segadust, mis teda põrgupõhjas ees ootas.
Sel päeval tuleb igale küsimusele vastata: Serviti, ikka serviti. See sümboliseerib siili tarkust.
Kolmandaks tuleb jätta ukse ette piima(meie puhul ülikooli ukse taha). See sümboliseerib Kalevipoja tänulikust siili vastu.
Antud lõik pärineb parun Ivan"Kassitapja" von Intschaiseni raamatust"Maarahhwa pörimused und targused"
Kõik Maarjad teevad kapsa pirukaid, vahvlid oleks ka toredad
Dan- Bioloogia Tudeng
Kes tahab tuutoriks saada?
Tere! Hakkab pihta uute tuutorite koolitused. Kui olete huvitatud minge http://www.ut.ee/tuutorid/, sealt saate kõik vajaliku info ja ka selleaastase tuutoriankeet. Täidetud ankeet saata AileRahel.Ausna@ut.ee või viia Ülikooli peahoonesse ruumi 102, uute tuutorite jaoks on kandideerimistähtaeg 7.05.
Koolitusest:
Ainekursuse esimene osa on sel õppeaastal 8.-9 mail toimuv auditoorne koolitus. Jätkutuutoritele ei ole auditoorne koolitus kohustuslik, kuid soovi korral võite te sellel osaleda. Blackboardis (end. WebCT) toimuv koolitusosa algab uute tuutorite jaoks 25. mail ning kestab 4 nädalat, jätkajatel tuleb enese 'vormisoleku' kinnituseks lahendada üks pisike ülesanne, aga ei midagi üle jõu käivat!
Uute tuutorite suhtlemiskoolitus toimub augustis.
Tuutoripraktika eest saab 2009/2010. õppeaastal tasu ilmselt endiselt 600 krooni.
Aile Rahel Ausna
üliõpilasnõustaja
Tartu Ülikool
Ülikooli 18-102
tel 737 5627
Koolitusest:
Ainekursuse esimene osa on sel õppeaastal 8.-9 mail toimuv auditoorne koolitus. Jätkutuutoritele ei ole auditoorne koolitus kohustuslik, kuid soovi korral võite te sellel osaleda. Blackboardis (end. WebCT) toimuv koolitusosa algab uute tuutorite jaoks 25. mail ning kestab 4 nädalat, jätkajatel tuleb enese 'vormisoleku' kinnituseks lahendada üks pisike ülesanne, aga ei midagi üle jõu käivat!
Uute tuutorite suhtlemiskoolitus toimub augustis.
Tuutoripraktika eest saab 2009/2010. õppeaastal tasu ilmselt endiselt 600 krooni.
Aile Rahel Ausna
üliõpilasnõustaja
Tartu Ülikool
Ülikooli 18-102
tel 737 5627
Dan- Bioloogia Tudeng
Mustreps
Selle aasta rebastele korraldate teie mustarepsi.
Tuletasin igaks juhuks meelde.
Päikest, Hr Uba
Tuletasin igaks juhuks meelde.
Päikest, Hr Uba
Dan- Bioloogia Tudeng
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3 • 1, 2, 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3